Tel: 40-264-43.53.45 | E-mail: office@wilotrans.ro
WILO Stratos Pico

Pe piata de la 1 septembrie 2009 / Noul motor pentru pompe cu "tehnologia de 3 wati" / Consum anual de energie extrem de redus, de numai 46,5 kWh pentru o casa unifamiliala tipica, certificat de TUV SUD / Afisaj frontal mare pentru indicarea consumului de energie electrica / Legaturi electrice cu "Wilo- Connector"

Un consum de energie electrica deosebit de redus, cu o constructie compacta si numeroase inovatii tehnice – acestea sunt caracteristicile noului model de pompa de înalta eficienta "Wilo-Stratos PICO". Pompa "Wilo–Stratos PICO" este disponibila începand din septembrie 2009. Ea a fost proiectata initial ca o pompa de încalzire pentru casele cu una sau doua familii, dar poate fi utilizata si în instalatiile de climatizare.

Pompa "Wilo-Stratos PICO" permite un randament energetic unic datorita unui motorului dezvoltat cu "tehnologia de 3 wati". Noul model nu consuma decat jumatate din energia electrica necesara pentru clasa A, în prezent, considerata etalon în eficienta energetica. Conform procedeului standard de masurare al energiei, TUV SUD (agentia de inspectie tehnica din Germania) a certificat o valoare a consumului de numai 46,5 kWh/an pentru o casa unifamiliala tipica.
"Deoarece permite economii la costurile pentru energia electrica de pana la 90% în comparatie cu vechile pompe fara sistem de reglare din instalatiile de încalzire, noua noastra pompa de înalta eficienta este o clasa în sine", subliniaza managerul departamentului de marketing Wilo SE, Dirk Geissler. Cu un consum de energie electrica certificat de TUV SUD, aceasta pompa este mai eficienta decat orice alta pompa etichetata cu clasa de eficienta energetica A.

Pe langa reducerea în continuare a consumului de energie, dezvoltarea noii pompe de înalta eficienta s-a concentrat, înainte de toate, pe usurinta în exploatare si o instalare simplificata. Un afisaj frontal mare, permite o programare intuitiva, ghidata prin meniuri si arata, în plus fata de starea de functionare, si consumul de energie electrica în wati. "Acesta este un argument atractiv de vanzare pentru ramura încalzireclimatizare-racire, si îi va convinge chiar si pe cei mai sceptici dintre clienti", subliniaza Dirk Geissler.

O alta caracteristica este functia de dezaerisire automata care previne pierderile de performanta si zgomotele provocate de acumularea aerului în carcasa pompei. Dezaerisirea redundanta este selectata tot prin meniu, pompa evacueaza în mod automat aerul din compartimentul rotorului. Functia face ca dezaerisirea manuala sa fie inutila si aceasta poate fi activata, de exemplu, dupa instalare sau dupa alte lucrari de întretinere. Odata ce programul se încheie, pompa revine automat în modul prestabilit.

În plus, pompa "Wilo-Stratos PICO" ofera avantaje clare în ceea ce priveste instalarea. Pompa este prevazuta cu un "Wilo-Connector" recent brevetat care permite o racordare electrica rapida a pompei fara nici o unealta. Ansamblu "Wilo-Connector" face ca înlocuirea pompei sa fie mult mai usoara deoarece este compatibila cu componentele de conectare a majoritatii produselor de la alti producatori. Constructia compacta a pompei faciliteaza instalarea flexibila, deoarece ea poate fi instalata în situatii dificile de instalare, fara nici o problema. Noua pompa de înalta eficienta este disponibila în doua game de performanta diferite, cu o înaltime maxima de pompare de 4 sau 6 m si este disponibila în toate lungimile constructive si diametrele nominale standardizate.

Campania de marketing pentru noua pompa "Wilo-Stratos PICO" se axeaza pe instrumente inovative pentru segmentul încalzire-climatizare-racire, si pune accentul pe consumul deosebit de redus de energie. Materialele sunt oferite gratuit tuturor solicitantilor, includ informatii utile si o noua editie a calculatorului cunoscut de economii de energie, proiectat ca un disc de parcare.